Köszöntő

Köszöntjük Önöket a Ritka Betegség Akadémián!

Örömmel jelentjük be a Ritka Betegség Akadémia 2024-ben is megrendezésre kerül. A rendezvényt elsősorban védőnőknek, gyermek- és felnőtt családi orvosoknak, szakdolgozóknak szervezzük immáron második alkalommal. Első, 2022-ben megrendezett Akadémiánk nagy sikerrel zárult, ezért a Magyar Humángenetikai és Genomikai Társaság úgy döntött, hogy hagyományt teremt és minden két évben megszervezi a konferenciát.

Az esemény célja, hogy segítsük az alapellátásban dolgozókat a ritka betegségek felismerésében, a diagnózis folyamatában és a terápiás megoldásokhoz való hozzáférésben, hiszen a ritka betegségek komplex jellegük miatt gyakran kihívást jelentenek az egészségügyi szakemberek számára. Ezért fontos, hogy mind a védőnők, mind a családi orvosok naprakészek legyenek a ritka betegségek különféle tüneteinek felismerésében és kezelésében. Az Akadémia által kínált oktatás és információk segítenek abban, hogy jobban megértsük ezeket a ritka állapotokat, és hatékonyabban tudjunk segíteni a betegeknek és családjaiknak.

Az eseményen olyan szakemberekkel találkozhatnak, akik széleskörű tapasztalattal rendelkeznek a ritka betegségek diagnosztikájában és kezelésében. A szakértő előadások, esettanulmányok, kerekasztal beszélgetés segítségével lehetőséget biztosítunk arra, hogy friss információkat szerezzenek a legújabb diagnosztikai és terápiás módszerekről.

A Magyar Humángenetikai és Genomikai Társaság a Ritka Betegség Akadémiával olyan rendezvénysorozatot szeretne elindítani, mely közelebb hozza az alapellátásban dolgozó orvosok és védőnők számára azokat az ismereteket, melyek támogatják diagnosztikus képességeiket, segítenek eligazodni a hazai és nemzetközi diagnosztikus lehetőségek között és megismerhetik a ritka betegség szakértői központok működését. Mivel Magyarországon közel 800.000 ritka beteg él, nincs olyan körzet, ahol ne lennének ritka betegek, ahol ne lenne igény azokra a képességekre, amelyeket Ritka Betegség Akadémiánkon lehet fejleszteni.

Csatlakozzon hozzánk, és vegyen részt ezen a fontos és inspiráló eseményen, amely segíthet abban, hogy még hatékonyabban kezelhessék a ritka betegségekkel küzdő betegeket és családjaikat.

Ne hagyja ki ezt a kivételes lehetőséget a tudás bővítésére és a hálózatépítésre a ritka betegségek terén. Várjuk Önöket szeretettel a Ritka Betegség Akadémián 2024 szeptember 20-án Budapesten.

Molnár Mária Judit
a szervező bizottság elnöke

​​Ritka Betegség Akadémia
2024 szeptember 20.

All rights reserved © 2024